Norske rockeartister

Selv om vi har fostret mange popartister, er det ikke så rent få rockere i vårt langstrakte land, heller. Og de fortjener sin plass i solen, de også, så her kommer det en liten oppsummering av de mest rocka, kjente, stilorienterte og morsomme artistene i denne sjangeren.

rocknroll

DeLillos

Med oppstart i 1984, var dette et av Norges tidligste rockeband, og de høstet stor oppmerksomhet og mye ros fra starten. De er endatil holdt som en av «de fire store» innen norsk rock, da de har hatt stor innflytelse på den norske retningen av denne sjangeren. I sin karriere har de mottatt flere Spellemannspriser innen sjangrene rock, pop og gruppe.

Raga Rockers

Også en av de «fire store» innen norsk rock, og Oslo-bandet begynte sin karriere i 1982. I 1999 deltok de på Roskildefestivalen, og de solgte ut sin Norges-turne i 2005. Med 12 studioalbum og to samlealbum kan vi trygt si at disse rockerne har gitt sitt alt til det norske folk. Og vi elsker dem!

Anneli Drecker

Fra oppstarten med Bel Canto i 1985 og frem til i dag har denne Tromsø-jenta malt Nordens Paris rødt med sine toner, og hun har mottatt flere priser for sin innsats for norsk musikk. Selv om Bel Canto-hiten «Shimmering, warm and bright» er langt fra det vi kjenner som rock, har hennes solokarriere helt klart en rocka stil.